Dallas nameštaj

Nameštaj Dallas | Uređenje enterijera: kako uklopiti regal u dnevni boravak?

Blog

Uređenje enterijera: kako uklopiti regal u dnevni boravak?

Bez obzira na to da li živite u malom, udobnom jednosobnom stanu, velikoj kući ili penthausu, verovatno najviše vremena tokom dana provodite u dnevnom boravku. On je najvažnija prostorija u vašem domu, koju naši gosti prvo vide kada nam dođu u posetu. Baš zbog toga što je ona prvo što će svi videti, važno je da bude uređenja baš po vašem ukusu i da oslikava vaš lični stil. Jedan od najvažnijih elemenata, koji čine dnevni boravak, su regali, na kojima stoje sve naše drage sitnice. Ako se pitate kako uklopiti regal u dnevni boravak i na koji način ga odabrati, mi vam nudimo korisne savete u nastavku.

Koji su ključni elementi u dnevnom boravku i kako se tu uklapa regal?
Šta jedna savršena dnevna soba treba da sadrži, kako bi bila dovoljno udobna za svakodnevni boravak? Struktura elemenata je manje-više svuda ista, a najvažniji cilj koji svaki dnevni boravak treba da ispuni je da bude funkcionalan. Pravilo „manje je više“ može da se primeni i u uređenju dnevnog boravka, pa su tako osnovni i više nego dovoljni elementi za opremanje dnevne sobe:

Trosed ili ugaona garnitura – veličina dnevnog boravka, ali i njen oblik će diktirati koji od njih ćete odabrati. Ukoliko je u pitanju manji prostor, onda su multifunkcionalni trosedi odlično rešenje za vas, jer ih možete koristiti i za sedenje i za spavanje. Ukoliko ipak živite u većem stanu ili kući i želite da smestite sve ukućane na jedno mesto, onda su ugaone garniture najbolji izbor za vas,
Regali – bezbroj različitih kombinacija oblika, boja i materijala ćete naći kada krenete u potragu za regalom. U zavisnosti od toga da li birate moderan, minimalistički stil ili više volite klasične, vintage regale, vodite računa o tome kako uklapate boje regala i garniture za sedenje. Kao dva najveća i najupadljvija komada nameštaja u prostoru, važno je da se međusobno dopunjuju i da čine skladnu celinu.
Fotelje ili taburei – kada nam dođu gosti, uvek se nekako desi da nam nedostaju dodatna mesta za sedenje. Ukoliko gosti nisu uspeli da se smeste na trosedu ili ugaonoj garnituri, uvek postoji spasonosno rešenje za njih u vidu fotelja ili taburea. Kada su stil i boje fotelja ili taburea u pitanju, slobodno dozvolite sebi slobodniji izbor, jer ćete tako doneti razigranost prostoru,
Klub stočić – još jedan vrlo važan element u prostoru, koji mu svojim stilom može dati poseban karakter. Ukoliko je manji prostor, treba biti oprezan pri odabiru veličine klub stolova, jer mogu zauzeti previše mesta. A ako imate dovoljno mesta u dnevnom boravku, slobodno odaberite veći i ukrasite ga časopisima i svećama za još lepšu atmosferu.
Sada kada smo pobrojali najvažnije elemente u jednoj dnevnoj sobi, važno je da odredimo mesto regala u prostoru. Najidealnije bi bilo da on stoji naspram troseda ili ugaone garniture, ostavljajući dovoljno mesta ostalim elementima, poput tepiha, fotelje, stočića ili taburea da nađu svoje mesto između njih. A sada bismo mogli da se pozabavimo stilovima i kako se određene vrste regala uklapaju u prostor dnevnog boravka.

Bela boja kao najbolji izbor za male prostore
Kada živite u malom stanu obično je jedna od najvećih dilema kod uređenje enterijera  kako da učinite da prostor izgleda veće. Postoji nekoliko trikova koji vam u tome mogu pomoći, ali je ipak najvažnije kako odabrati boje. Bela boja je najbolji izbor za male prostore i što se tiče boje zidova, ali i nameštaja. Dnevna soba Piano je pravi izbor za vas.

DNEVNI BORAVAK PIANO
Beli regali u kombinaciji sa belim zidovima donose prostoru pročišćen i minimalistički izgled. Pored toga, dnevni boravak izgleda veće zahvaljujući beloj boji koja privlači svetlost u prostoriju. Sve drage sitnice sa putovanja, kao i cveće na regalu, dolaze mnogo više do izražaja na beloj površini, nego na tamnijim.

Što se tiče izgleda samog regala, za manji prostor je bolje odabrati regale koji imaju više polica, a manje delova sa zatvorenim pregradama ili fiokama. Naša preporuka  su Palazzo regali, jer oni donose luksuzan izgled vašem prostoru, s obzirom na činjenicu da su napravljeni od veoma zanimljive kombinacije materijala. Mermerna ploča u donjem delu regala dodatno dolazi do izražaja u dodiru sa svetlošću.

Vintage izgled regala za velike prostore, jer je klasika uvek u modi
Ako ste ljubitelj drvenog nameštaja, volite da u dnevnom boravku sedite satima, pijete čaj i čitate omiljenu knjigu kraj kamina, onda je nameštaj retro stila baš za vas. Dobro je poznato da su regali nekad bili najvoljeniji komad nameštaja. Doduše, tada su izgledali i malo drugačije, odnosno bili smo mnogo veći, ali složićemo se svi i manje praktični. Danas, neki elementi vintage izgleda su zadržani i dalje su vrlo prepoznatljivi. S druge strane, regali više nisu tako glomazni i mnogo ih je lakše uklopiti u prostor.

Ako ste u potrazi za regalom koji će vas podsećati na stari nameštaj svojim detaljima i sofisticiranim izgledom, onda je Bella ono što je potrebno vašem dnevnom boravku. Na ovom regalu ima dovoljno mesta za sve vaše omiljene knjige i sitnice. Na njemu će vas posebno oduševiti zlatni detalji u kombinaciji sa drvetom i nogicama koje podsećaju na stilski nameštaj. Nekoliko velikih zatvorenih pregrada, sasvim je dovoljno da sačuva sve vaše predmete za koje ne želite da budu u prvom planu i da odvlače pažnju od lepote ovog komada nameštaja.

Regal Bella
Zbog svoje bogate braon boje drveta, ali i zbog veličine, Bella se čini kao odličan izbor za nešto veće dnevne boravke ili trpezarije. Ovaj elegantni komad nameštaja će sasvim sigurno suvereno dominirati prostorom i biti prvo što će svi primetiti kada budu ušli u prostoriju.

Dallas regali su odličan izbor i za ljubitelje minimalizma i za ljubitelje retro nameštaja
Bez obzira na to kojoj grupi, od ove dve, pripadate u Dallas salonima nameštaja ćete sigurno naći idealan regal za vašu dnevnu sobu. Izbor materijala i stilova je prilagođen željama svih kupca, pa im je zato lako da pronađu najbolje i najkvalitetnije komade nameštaja za opremanje svojih stanova i kuća. Dodatni savet od nas glasi: pre nego što se odlučite za neki komad nameštaja, obavezno dođite u jedan od našim salona (Beograd, Novi Sad, Tutin i Novi Pazar) i pogledajte kako on izgleda uživo.

To će vam pomoći da ga lakše zamislite u svom budućem životnom prostoru. Dobro došli u Dallas i uživajte u kupovini.