Dallas nameštaj

Nameštaj Dallas | 5 načina da produžite život svom namještaju

Blog

5 načina da produžite život svom namještaju

Nameštaj koji ste dugo i pažljivo birali odgovara vam u svakom smislu, na neki način, vaša svakodnevica ne bi bila ista bez njega. Možda su neki od komada predstavljali ozbiljnu finansijsku investiciju a drugi predstavljaju unikatne primerke dizajna. U svakom slučaju, kako bi što druže trajao, nameštaj je neophodno redovno održavati.

Pošto predstavlja centralne elemente uređenja naših životnih prostora, svaka promena je brzo vidljiva. Bilo da je u pitanju starost materijala, oštećenost drvenih delova ili boja koja je vremenom izbledela, većinu promena je moguće sprečiti ili makar odložiti.

Pored dobro poznatih saveta kao što su neizlaganje nameštaja direktno suncu, pažljivo premeštanje u okviru stana ili kuće, u nastavku ćemo vam predočiti savete kako da vaš nameštaj dugo bude u svom najboljem izdanju.

1.   Vodite računa o drvenim delovima
Drveni elementi su prvi na kojima će se primetiti starost vašeg nameštaja. Ukoliko budete redovno čistili ove delove, taj utisak se može odložiti. Ne zanemarite ni činjenicu da je drvo podložno napadima malih štetočina koje znamo kao termite. Redovno čišćenje bi trebalo da vam pomogne da ovo izbegnete. Poliranje drveta je uvek dobar savet i u tom slučaju je važno da koristite sredstva bez amonijaka.

2.   Investirajte u prekrivače
Ova stavka je specijalno važna ukoliko živite sa malom decom ili kućnim ljubimcima koji se slobodno kreću van stana. Životne radosti su uvek na prvom mestu a u njima ćete i slobodnije uživati ukoliko znate da je omiljeni, skupoceni trosed zaštićen. Izbor prekrivača danas je nepregledan, postoje rešenja za svaki stil i svačiji ukus, tako da izbor ovog elementa može biti i zabava za vas.

3.   Isključivo koristite specijalizovana sredstva za čišćenje
Iako razumemo da je ponekad jednostavno lakše da posegnemo za prvim sredstvom za čišćenje koje nam je pri ruci, ovo se može ispostaviti kao pogubno po naš nameštaj. Tekstil, koža i skaj zaslužuju različite tretmane, kao i drvo i artificijelne presvlake za drvo. Ukoliko koristite odgovarajuća sredstva, njihove funkcije su i čišćenje i nega kvaliteta materijala.

4.   Redovno čistite svoj nameštaj
Redovno čistite prašinu, usisavajte i čistite svoj nameštaj. Sitne čestice prašine se vremenom akumuliraju i mogu prouzrokovati da vaš nameštaj izgleda staro i izbledelo. Isto važi i za fleke – čistite ih čim nastanu kako ne bi postale stalna dekoracija vašeg komada nameštaja. Pri odabiru sredstava za čišćenje, obratite pažnju na sastav – danas je moguće pronaći efikasna sredstva koja ne narušavaju životnu sredinu.

5.   Održavajte sve delove nameštaja
Iznenadili biste se kada biste znali koliko je važno da svoj nameštaj u celosti održavate redovno. Naš savet je da tretirate nameštaj čim primetite da ima slabije drvene zglobove, nogare i druge elemente. Odvrnuti šraf koji se dugo ne reši doprinosi starenju nameštaja. Vaše trpezarijske stolice možda mogu još dugo potrajati ukoliko na vreme menjate delove ili ih održavate u optimalnom stanju.

U trenutku kada, i pored svih ovih saveta, vaš nameštaj definitivno izgubi stari sjaj, razmislite o promeni osnovnog materijala ili o tome da inače dobar nameštaj jednostavno prefarbate u svežu, moderniju boju.

Dallas – mesto na kome ćete pronaći svoj idealan komad nameštaja
Ukoliko tragate za kvalitetnim komadom nameštaja koji je specijalno dizajniran da bude otporan i dugovečan, u salonima nameštaja Dallas možete pronaći razne modele, koje odlikuju savremeni dizajn, udobnost i vrhunski kvalitet. U širokom asortimanu, svaki kupac će naći komad nameštaja po svom ukusu i po meri svog prostora. Oplemenite svoj životni prostor odabirom Dallas nameštaja. Kompletan asortiman možete pogledati na njihovom veb-sajtu ili u salonima u Beogradu, Novom Sadu, Tutinu i Novom Pazaru.